Off: hogyan vesztettem el a szüzességem

Nem vagyok nő létemre egy nagy “baba-fan”, sőt: bepánikolok egy aprócska lény láttán, nehogy összetörjem-megsértsem; az anyai ösztönök pedig olyan mélyen rejtőznek bennem, hogy ha lefúrnánk bennem, előbb jönne fel belőlem olaj, mint egy anyai érzés. (Jó, most elviccelem, de azért néha bánt, hogy ez van, meg hogy hogyan is alakult ez így. Na de ez most nem lélektani drámák blogja :D)
Így babás cuccokkal nem is foglalkoztam eddigi horgolásaim során. Sőt, ha lehetett nagy ívben kerültem az ilyesmit.
Na de aztán jött Zsó, és fenekestül felforgatta az állóvizet, meg a lelkivilágomat. Ugyanis megkérdezte, nem-e tudnék-e esetleg-e véletlenül-e horgolni egy nemsokára megszületendő pöttöm hercegnek egy pár kiscipőt. Na itt dobtam le a bicikliláncot. És zen-nyugalmat magamra erőltetve mosolyogtam, hogy “háááát peeersze”, mert neki aztán tényleg bármit, mert imádom. Belül meg szétb@szott az ideg, hogy “de most méééér?!” (Azt vallom, hogy nincsenek véletlenek; vannak helyretevést váró dolgok a magánéletemben -többek között párkapcsolat/család-témakörben is; és mostanában a téma annyira kísért, hogy az már túl…direkt.)
Elkezdtem mintákat nézni, leírásokat olvasni, és valami megmozdult bennem is (a bableves okozta szelek, ugye…).

Ilyen szeretettel még nem próbáltam horgolni.
Ekkora mosollyal az arcomon még nem bontottam vissza elrontott fél sort.
És amikor már harmadszorra fűztem be azt a nyomorult “cipőfűzőt”, akkor sem szidtam mindenki felmenőit, csak az járt az eszemben (magas fejhangú plázapitsa-sipítozással), hogy “deeeecúúúkíííí”.

A tesztüzemmód jelentem véget ért, az első pipő kész, levontam a tanulságokat is (ehhez a fonalhoz ez a tű kicsi; hosszabbra kell horgolni a fűzőt; plusz egy szem kell majd az X-edik sorba mindkét végére, etc.). És valami bennem is megváltozott kicsit. Azt hiszem, jó volt ez most önismereti villámkurzusnak is.
Szóval tegnap este óta így nem vagyok horgolt babacipő-szűz

Köszi, PeuGeot-Ka! 😉 Te vagy a Mester! 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s